XVII Mecz o Puchar im. Kazimierza Paszyna

Siedemnasta z kolei podkoszowa potyczka Asnykowców z Jagiellonami odbyła się w hali OSRiR-u w piątek, 10 września 2004 roku, włączona do programu VI Zjazdu Absolwentów Gimnazjum i Liceum im. Anny Jagiellonki oraz Mikołaja Kopernika. Odbyły się wówczas aż trzy pojedynki – reprezentacji oldbojów starszych (to ci, którzy od początku piszą dzieje asnykowsko-jagiellońskich meczów) oraz oldbojów młodszych, a także mecz uczniowskich drużyn Asnyka i Kopernika. Wszystkie drużyny reprezentujące naszą Szkołę prowadził Wiesław Łukasiewicz.

Ten trójmecz w stosunku 2:1 wygrali gospodarze Zjazdu Jagiellonek / Kopernika, którzy triumfowali w kategorii oldbojów starszych oraz uczniów, natomiast w pojedynku drużyn młodszych oldbojów górą był Asnyk.

Ponieważ mecze Asnykowcy – Jagiellonowie liczymy „od źródła”, czyli od pojedynków prawdziwych oldbojów, to zapisujmy niniejszym, że po siedemnastu potyczkach stan rywalizacji jest remisowy, bowiem zarówno Asnykowcy jak i Jagiellonowie odnieśli po osiem zwycięstw, a jeden mecz zakończył się wynikiem 52:52, co zdarzyło się w roku 1993 podczas IV Zjazdu Szkoły Dwojga Imion.