XII Mecz o Puchar im. Kazimierza Paszyna

Rok później, 8 października 1999 roku, podczas IV Zjazdu Absolwentów Gimnazjum im. Anny Jagiellonki i Liceum im. Mikołaja Kopernika, pojedynek oldbojów zakończył się wygraną Jagiellonów (zwycięską drużynę prowadził świetny niegdyś koszykarz, a później trener Marek Białoskórski) wynikiem 38:31, chociaż po pierwszej połowie prowadzili Asnykowcy 19:18. Najwięcej punktów dla zwycięzców zdobyli: Włodzimierz Duda – 16, Paweł Leśniak – 10 i Piotr Walczak – 6, natomiast dla oldbojów Asnyka: Krzysztof Matusiak – 13, Jan Nowacki – 6 i Stanisław John – 5. Jako trener drużynę prowadził Piotr Strójwąs.

A. Asnyka z drużyną Liceum im. M Kopernika, jak i mecz oldbojów: Asnykowcy – Jagiellonowie zakończyły się naszymi zwycięstwami.

Po meczu licealistów na tablicy widniał wynik 79:59, zaś po ósmej potyczce oldbojów 43:35 – a oba oznaczały wiktorię Asnyka.

- ,,Oldboje pokazali spore jeszcze umiejętności i olbrzymią wolę walki” – stwierdził sprawozdawca ,,Głosu Wielkopolskiego”. – O wyniku meczu decydowały ostatnie minuty, w których bohaterami byli: Krzysztof Matusiak z Asnyka, popisujący się akcjami pod koszem, i Jerzy Witczak z Jagiellonów, imponujący rzutami za trzy punkty. Właśnie oni okazali się najskuteczniejszymi zawodnikami w swoich zespołach, zdobywając po 13 punktów.