VII Mecz o Puchar im. Kazimierza Paszyna

Po raz pierwszy głównym organizatorem (siódmego już) meczu, który rozegrano 3 grudnia 1994 roku, była nowo powstała Kaliska Fundacja im. Kazimierza Paszyna, współorganizatorem Stowarzyszenie Wychowanków Gimnazjum i Liceum im. Adama Asnyka, a prasowy patronat nad meczem Asnykowcy - Jagiellonowie objęła redakcja "Głosu Wielkopolskiego", fundując dla zwycięzców nagrodę - kolorowy monitor do komputera.

- "Asnykowcy, którym nie udało się dotychczas pokonać swych kolegów, zmobilizowali tym razem wszystkie siły, by przerwać niekorzystną, dla siebie passę i dać wreszcie Jagiellonom kosza - napisał sprawozdawca "Gazety Poznańskiej". - Rzeczywiście rozegrali wspaniały mecz i byli bliżsi sukcesu, niż kiedykolwiek wcześniej, ale jednak nie udało im się odnieść upragnionego zwycięstwa. Po pasjonującej, zaciętej walce Asnykowcy ulegli Jagiellonom 47:49 (21:26).

Losy meczu rozstrzygnęły się w ostatnich sekundach, kiedy to Andrzej Woch efektownym "hakiem" zdobył decydujące o wygranej Jagiellonów punkty.

Najskuteczniejszymi strzelcami w zwycięskiej drużynie byli: Włodzimierz Duda -16 pkt., Jacek Czajczyński 10 i Waldemar Kuświk 9, a wśród Asnykowców - Ireneusz Kaczmarczyk 19, Krzysztof Matusiak 8 i Andrzej Cieślak.