II Mecz o Puchar im. Kazimierza Paszyna

1 grudnia 1990 roku, areną pojedynku "na kosze" była hala Calisii. Mecz składał się z czterech 12-minutowych potyczek. Pierwszą zdecydowanie wygrali Jagiellonowie 21:8 (prowadzili już 17:0 i 21:2), w drugiej zaś lepsi byli Asnykowcy, którzy - wygrywając tę kwadrę 17:3 - na półmetku objęli prowadzenie 25:24, jednak w trzeciej odsłonie znów przewaga należała do Jagiellonów - 26:15 i chociaż ostatnia "ćwiartka" znów została wygrana przez naszych - 14:10, to końcowy wynik był korzystny dla gości. Jagiellonowie wygrali 59:54 i po raz drugi wywalczyli Puchar.

Najwięcej punktów dla zwycięzców zdobyli: Andrzej Woch 20, Włodzimierz Duda 12 i Waldemar Kuświk 10, natomiast dla Asnykowców - Andrzej Cieślak 13, Ireneusz Kaczmarczyk 12 i Andrzej Jesion 11.

Odbył się też mecz siatkówki uczniowskich licealnych drużyn Asnyka i Kopernika o Puchar Prezesa Stowarzyszenia Wychowanków Gimnazjum i Liceum im. A. Asnyka, Jerzego Borowiaka, zakończony zwycięstwem "Kopernikanów” 2:1 (15:5, 0:15,15:12).